Nowości

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA

Wtorek, 27 czerwca 2017
Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe. Z myślą o osobach na diecie bezglutenowej fir-ma PESCANOVA stworzyła linię produktów, które nie wykluczają nas z jedzenia ulubionych owo-ców morza i dań rybnych. Od niedawna dostępne są już znane z dzieciństwa i uwielbiane przez najmłodszych paluszki rybne, tym razem w wersji bezglutenowej.
Domek z bezglutenowych paluszków rybnych

Składniki:
  • 5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
  • 100 g szpinaku 
  • 1/2 ząbka czosnku 
  • 40 g ryżu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 gałązki bazylii
  • 1 pomidor; 
  • 1 liść sałaty;
  • 1 jajko; 
  • czarne oliwki pokrojone do dekoracji
  • 1/2 marchewki
  • olej, oliwa z oliwek
  • sól

Przygotowanie:

Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty prze-kładając co jakiś czas z boku na bok.  Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jed-nego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa.

Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka.

Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.


W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawie-ra dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest tak-że smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdro-wej diecie.

CENA: PALUSZKI RYBNE bez glutenu 300g - zł  9,99


tagi: PESCANOVA , bezglutenowe paluszki rybne ,