Domek z bezglutenowych paluszków rybnych Składniki:
- 5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
- 100 g szpinaku
- 1/2 ząbka czosnku
- 40 g ryżu
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 gałązki bazylii
- 1 pomidor;
- 1 liść sałaty;
- 1 jajko;
- czarne oliwki pokrojone do dekoracji
- 1/2 marchewki
- olej, oliwa z oliwek
- sól
Przygotowanie:
Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty prze-kładając co jakiś czas z boku na bok. Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jed-nego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa.
Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka.
Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.
W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawie-ra dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest tak-że smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdro-wej diecie.
CENA: PALUSZKI RYBNE bez glutenu 300g - zł 9,99