Nowości

Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami JAWO

Wtorek, 20 czerwca 2017
Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami Jawo to wyjątkowo aromatyczna propozycja na pyszne obiadowe danie. Pierogi Jawo są robione ręcznie, smakują jak domowe, mają delikatne ciasto i są bogato wypełnione smacznym farszem z grzybów leśnych - borowika szlachetnego i podgrzybka brunatnego oraz kaszy jęczmiennej. Warto wspomnieć, że kasza jęczmienna była jednym z głównych składników w kuchni naszych babć i jest zaliczana do grupy najzdrowszych kasz.
Pierogi staropolskie Jawo mają wyjątkowo prosty skład, bez cienia sztucznych dodatków i konserwantów. Został on doceniony przez znany serwis www.czytamyetykiety.pl, śledzący i obiektywnie oceniający składy produktów dostępnych na naszym rynku.

Pierogi staropolskie wspaniale smakują z sosem grzybowym lub z przysmażoną cebulką. Świetnie komponują się także z sosem ziołowym. Wielką zaletą Pierogów staropolskich Jawo jest wyjątkowo prosty i szybki sposób przyrządzenia. Wystarczy gotować je w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez 12 minut.


Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 6 zł



tagi: JAWO , pierogi staropolskie ,