Nowości

Znane i lubiane kakao, kruszonka i ser, zupełnie nowa wanilia od Dan Cake

Wtorek, 16 maja 2017
Klasyczny smak przywodzący na myśl słodkości, które w wakacje w ogrodzie serowała nam babcia razem z owocowym kompotem? To zdecydowanie smak drożdżowych wypieków jakie znamy z dzieciństwa – lekkich i puszystych. Takie właśnie są Babeczki drożdżowe od Dan Cake. Teraz obok znanych i lubianych babeczek z nadzieniem kakaowym, a także z serem i kruszonką, w ofercie pojawiła się nowość – Babeczka drożdżowa z budyniem o smaku waniliowym. Palce lizać!
- Powrót do klasycznych smaków, kojarzących się z beztroskim dzieciństwem i produktów przygotowywanych według sprawdzonych receptur, zaczerpniętych niemalże ze starych zeszytów prababci – to tendencja jaką obserwujmy już od dłuższego czasu – mówi Wiktor Kowalski z Dan Cake Polonia. – W trend ten zdecydowanie wpasowują się drożdżowe wypieki, które nieustannie królują na stołach Polaków, wpisując się w polską tradycję słodkich wypieków. Dlatego też Dan Cake w swojej ofercie, obok klasycznych drożdżowych ciast, wprowadził też mniejsze, drożdżowe propozycje w formie babeczek w kilku smakach.

Babeczka drożdżowa Dan Cake to lekka i uniwersalna przekąska, która swoim delikatnie słodkim smakiem, brakiem sztucznych barwników i aromatów oraz tłuszczów utwardzonych w składzie, wpisuje się w gusta polskich konsumentów. Wygodnie pakowane w estetyczną, papierową osłonkę Babeczki, sprawdzą się świetnie jako przekąska, którą zabierzemy do torby i ze smakiem zjemy w czasie przerwy w pracy, szkole lub podczas długich, majowych wędrówek we dwoje! Babeczki pakowane są bowiem po dwie w wygodną, zabezpieczającą przed pobrudzeniem folię.

Wśród oferty Babeczek drożdżowych Dan Cake każdy znajdzie coś dla siebie. Dla wielbicieli absolutnej klasyki idealna będzie puszysta babeczka z kruszonką – smak domowego ciasta w czystej postaci. Podobnie z resztą jak Babeczka z serem. Masz spadek energii i czujesz, że tylko kawa i tabliczka czekolady byłyby w stanie postawić Cię na nogi? Świetnym rozwiązaniem będzie szczególnie lubiana przez Polaków Babeczka drożdżowa z kakao.
    
Kolejnym obok ciasta drożdżowego smakiem kojarzącym się z dzieciństwem jest smak i zapach jeszcze ciepłego budyniu, który mama przygotowywała nam na podwieczorek. Teraz te dwa niepowtarzalne smaki można połączyć w jeden! A to za sprawą Babeczki drożdżowej z budyniem waniliowym – nowości od Dan Cake, która właśnie pojawiła się na sklepowych półkach. Delikatnie wilgotne ciasto drożdżowe w połączeniu z aksamitnym, waniliowym budyniem zamknięte w nowej babeczce Dan Cake to doskonała przekąska do popołudniowej kawy.



tagi: Dan Cake , babeczka drożdżowa , wypieki ,