Wiadomości

Bike&Cook - pierwsza kulinarna książka dla rowerzystów!

Poniedziałek, 13 marca 2017
Premiera pierwszej, polskiej książki kulinarnej przeznaczonej dla rowerzystów!

Już 15 marca 2017 pierwsze publikacje książki Bike&Cook będą dostępne w sprzedaży na rynku.

O KSIĄŻCE

W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdą się proste przepisy na pożywne i zdrowe dania, które zapewnią energię i szybkość, nie dodając przy tym zbędnych kilogramów.

Wszystkie przepisy zostały przetestowane na kolarzach, a cenne porady dietetyka sportowego pomogą osiągnąć cele – wymarzonej wagi czy maksymalizacji efektów treningowych. Przy wszystkich przepisach znajdują się wartości energetyczne oraz oznaczenia: danie wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe.

 

"Gdybym w czasach mojej amatorskiej i zawodowej kariery wiedział choć ułamek tego, co obecnie wiadomo na temat wpływu diety na osiągi kolarza, to byłbym jeszcze bardziej wymagający dla rywali. Dzisiaj, ścigając się już tylko dla przyjemności, odkryłem, że odpowiednie odżywianie – a w moim przypadku dieta wegańska – jest gwarancją nie tylko zdrowia i kondycji, ale także po prostu radości życia." 
- Czesław Lang
 
 
 
AUTORZY
 
Jagoda Podkowska
Dietetyk sportowy i specjalista ds. suplementacji, szef Departamentu Żywienia High Level Center – High Level Diet. Doktoryzuje się w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW. Jest wykładowcą na AWF w Warszawie oraz w Szkole Trenerów Piłki Nożnej PZPN. Na co dzień opiekuje się zarówno amatorami sportu, jak i sportowcami zawodowymi różnych dyscyplin, w większości wytrzymałościowych. Współpracuje z Polskim Związkiem Tenisa, Polskim Związkiem Golfa oraz Polskim Związkiem Podnoszenia Ciężarów.
 
Tomasz Paweł Kołodziejczyk
Jest autorem popularnego bloga kulinarnego szczypta.com, kucharzem oraz stylistą potraw. Na swym koncie, prócz licznych publikacji, ma także występy w popularnych telewizjach śniadaniowych.
 
Marta Kekusz
Na co dzień jest baristką. Pracuje w palarni kawy i prowadzi kawiarnię połączoną ze sklepem rowerowym i serwisem.
 
 
Wydawnictwo Filo
ul. Jeżewskiego 3/39
02-796 Warszawa
tel.: +48 603 952 321
e-mail: info@filo.com.pl

 
 

tagi: Bike Cook kulinarna książka szczypta Tomasz Kołodziejczyk ,