Nowości

Nowość na rynku – pierwszy budyń z brązowym cukrem trzcinowym od Dr. Oetkera

Środa, 26 października 2016
Tej jesieni Dr. Oetker, lider w kategorii deserów w proszku* wychodzi naprzeciw trendom rynkowym i jako pierwszy wprowadza nowe budynie z brązowym cukrem trzcinowym.
Cukier trzcinowy jest coraz popularniejszy i chętnie wybierany przez konsumentów. Zachowuje swój złocisto-brązowy kolor, bo nie jest rafinowany. Dlatego też nowe budynie z cukrem trzcinowym doskonale wpisują się w trendy konsumenckie. Nowe budynie będą idealną ciepłą, pyszną i pożywną przekąską w ciągu dnia dla dzieci i nie tyko. Będą one dostępne w trzech najpopularniejszych smakach: śmietankowym, waniliowym oraz czekoladowym i najpopularniejszej rodzinnej porcji na 0,5 litra mleka.

Opakowania budyni wyróżnią się na półce dzięki domowej, ciepłej, złoto-brązowej kolorystyce nawiązującej do brązowego cukru trzcinowego.

W stałej ofercie firmy Dr. Oetker znajduje się wiele wariantów klasycznych budyni
w tym:

- Budyń smak śmietankowy
- Budyń smak waniliowy
- Budyń smak czekoladowy
- Budyń smak malinowy
- Budyń smak toffi
- Budyń smak bananowy
- Budyń smak biszkoptowy

Dane handlowe:

xx.JPG


Sugerowana cena detaliczna: 1,25 zł



*Dr. Oetker  za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (jako suma rynków: Hipermarkety, Supermarkety, Dyskonty,  Małe, Duże i Średnie sklepy spożywcze (w tym sieci chemiczne), Sieci Kioski, Stacje benzynowe, Sklepy Winno-cukiernicze), sprzedaż wartościowa w PLN,  okres  sierpień  2015 - lipiec 2016, kategoria desery w proszku.


tagi: Dr. Oetker , budyń , brązowy cukier trzcinowym ,