Nowości

Nowość z browaru w Sierpcu! Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne

Czwartek, 28 kwietnia 2016
Browarnicy z Sierpca uwarzyli pierwsze w Polsce niepasteryzowane i klarowne piwo pszeniczne, które pije się równie dobrze jak jasne pełne. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i autorskiej recepturze piwowarów z Sierpca smakosze będą mogli delektować się zawsze świeżym, łagodnym i przejrzystym piwem górnej fermentacji - Kasztelanem Niepasteryzowanym Pszenicznym.
Doskonały smak pszenicznego, pijalność jasnego pełnego

W drugiej połowie kwietnia konsumenci mogą spróbować Kasztelana Niepasteryzowanego Pszenicznego - pierwszego w Polsce piwa, warzonego ze słodu pszenicznego i jęczmiennego, które jednocześnie jest niepasteryzowane i zachowuje przejrzystość charakterystyczną dla jasnego pełnego piwa. Brak mętności daje poczucie, że smak nowego Kasztelana jest zdecydowanie lżejszy i delikatniejszy niż klasycznych piw pszenicznych. Z tego powodu Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne może być ciekawym wyborem dla osób lubiących klasyczne lagery jak i wielbicieli piw pszenicznych.

Górna fermentacja, niepasteryzowane, zawsze świeże

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest zawsze świeży ze względu na brak pasteryzacji.  Jest to piwo, które daje konsumentowi możliwość doświadczenia pełnego bukietu smakowego  - „prosto z natury”. Jako typowe piwo pszeniczne powstaje w procesie górnej fermentacji czyli w wyższej temperaturze 16–30°C. Ten typ fermentacji sprzyja powstaniu wielu związków zapachowych, składających się na bukiet piwa. Wyczujemy w nim smak drożdży, delikatną kwaskowość oraz nuty goździkowe i bananowe, a także stonowaną goryczkę. Dzięki temu, piwo pszeniczne jest doskonałym wyborem, gdy mamy ochotę na lżejsze i bardziej orzeźwiające smaki.

- Nasza nowość otworzy na pszeniczne smaki tych smakoszy piwa, którzy do tej pory gustowali tylko w typowych jasnych pełnych. Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne ma bowiem smak i jakość pszenicy, przejrzystość i pijalność lagerów – podkreśla Łukasz Kwiatkowski, senior brand manager marki Kasztelan

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne najlepiej podawać w temperaturze 4-7 oC.  Doskonale podkreśli smak  zarówno potraw z grilla jak i dań przygotowanych na bazie drobiu, ryb, owoców morza lub serów.

Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest dostępne na terenie całego kraju w butelce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,69 zł oraz w puszce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,99 zł.

W ramach wsparcia komunikacyjnego planowana jest kampania ATL, działania PR oraz komunikacja na poziomie sklepów.



tagi: Carlsberg Polska , Kasztelan , piwo , alkohole ,