Nowości

Ostrość rodem z piekła – Sos piri-piri marki Tarsmak

Czwartek, 03 września 2015
Papryka chilii na dobre zagościła w polskiej kuchni. Jej charakterystyczna ostrość sprawia, że jest ona nieodłącznym składnikiem wielu popularnych dań. Firma Tarsmak wykorzystała ją do stworzenia Sosu piri-piri, który znakomicie podkreśli smak m.in. mięs, gulaszy, zup i dań typu fast-food.
Ostrość dla zuchwałych

Wyjątkowo pikantny sos Tarsmak bazuje na połączeniu kilku odmian ostrych papryczek, pomidorów i starannej kompozycji orientalnych przypraw. Sos Tarsmak przypadnie do gustu zwłaszcza tzw. chilihead`om, czyli fanom bardzo ostrego doprawiania, którzy doceniają wyrazisty smak sosów i gotowych potraw.

Potrawy z charakterem

Sos piri-piri ma uniwersalny charakter, a jego wyrazista kompozycja doskonale podkreśli smak wielu potraw. Gulasz na ostro, zupy, zapiekanki, kebaby czy burgery staną się o wiele bardziej wyraziste. Doskonale sprawdzi się także podczas trwającego sezonu grillowego – zarówno jako dodatek do mięs z rusztu lub składnik dipów i marynat.



tagi: Tarsmak , Sos piri-piri , papryka chilii ,