Z rynku FMCG

Cisowianka - Perlage Tasting Club

Piątek, 24 kwietnia 2015
W słoneczny piątek, 17 kwietnia 2015, w urokliwych okolicach uzdrowiskowego Nałęczowa odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Perlage Tasting Club. Goście zostali zaproszeni do zakładu ZL Nałęczów Zdrój, butelkującego naturalne wody mineralne Cisowianka i Cisowianka Perlage, a także do znajdującego się na jego terenie konceptu restauracyjnego Water&Wine.
Perlage Tasting Club stworzono dla osób profesjonalnie zajmujących się winem i jedzeniem, pasjonatów wina oraz entuzjastów fine dining. Ideą założenia klubu była potrzeba cyklicznych spotkań przy winie, wodzie i dobrym jedzeniu. Degustując starannie wybrane wina uczestnicy spotkań poznają też tajniki sommelierstwa wodnego i sztuki doboru wody i wina i potrawy.

Tym razem zaproszeni goście, szefowie kuchni, managerowie restauracji i dziennikarze kulinarni,  mieli okazję degustować wyjątkowe wina, pochodzące z winnicy Felsina Berardenga, będącej jedną z najlepszych winnic Toskanii. Na stole znalazły się tradycyjne wina chianti classico i chianti classico riserva oraz ciekawostki w postaci win jednoodmianowych: chardonnay, sangiovese, cabernet sauvignon i pinot noir. Wszystkie wina zostały specjalnie na tę okazję wybrane przez Prezydenta Stowarzyszenia Sommelierów Polskich – Piotra Kameckiego. Zarówno temu, jak i każdemu ze spotkań Perlage Tasting Club towarzyszy Perlage, woda idealnie współgrająca z praktycznie każdym rodzajem wina a również, poprzez swoje unikalne właściwości, poprawiająca odczuwanie jego smaku.

Po połączonej z wykładem degustacji, goście przeszli do konceptu restauracyjnego Water&Wine, gdzie czekało już na nich zaskakujące menu degustacyjne, przygotowane przez Szefa Kuchni – Marka Flisińskiego.  Każde z dań zostało stworzone w taki sposób aby idealnie pasować do serwowanego wina i do wyjątkowej wody – Perlage – towarzyszącej całemu spotkaniu.

tagi: cisowianka , perlage tasting club , water , wine , woda ,