Reportaże

Sery z Sierpca zawsze na tak!

Poniedziałek, 19 stycznia 2015 HURT & DETAL Nr 01/107. Styczeń 2015
Źródło białka, witamin i wapnia, niezastąpiony składnik w codziennych posiłkach, również na diecie – a mowa o serach żółtych. Nie wszystkie jednak są tak pełnowartościowe, a detalista jak nikt inny powinien wiedzieć, które z nich mają najwyższą jakość. Godnym polecenia, uznanym i jednym z głównych producentów sera w Polsce jest Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu.

 

Najlepszej jakości składniki, nowoczesny, a zarazem tradycyjny proces produkcji, szeroki asortyment, grono stałych klientów to niektóre cechy charakteryzujące producenta i produkty OSM w Sierpcu.

W swoim portfolio posiada sery Szwajcarskie, Holenderskie, Włoskie, a także twarogi. Wśród żółtych serów na uwagę zasługuje Ser Królewski. Dostępny zarówno w plasterkach, w mniejszym kawałku, jak i 4 kilogramowym opakowaniu. Gamę serów królewskich uzupełniają: Królewski Wędzony, Królewski Light oraz Królewski Salami, które należą do typu szwajcarsko-holenderskiego.

Wyjątkowość w Sierpcu

OSM w Sierpcu istnieje od 1927 roku w związku z tym doświadczenie oraz tradycja to czołowe zalety. Na równi z nimi idzie także nowoczesność technologii dzięki czemu dynamiczny rozwój towarzyszy firmie przez cały okres istnienia.  O ciągłym dbaniu o jakość produktów świadczą wdrożone systemy: System Zarządzania Jakością ISO, HACCP oraz System BRC. Jak podkreśla sam producent firma nastawiona jest przede wszystkim na jakość i klienta, gwarantuje pewność, że za każdym kolejnym zakupem klient będzie tak samo zadowolony z podjętej decyzji.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu tylko w 2014 roku otrzymała aż 14 nagród i odznaczeń. Wiele z nich dotyczy serów typu szwajcarskiego, w tym głównie Sera Królewskiego, a także typu włoskiego – Ser Capri. Na uwagę zasługuje wyróżnienie Diamenty Forbes dla OSM w Sierpcu.

Za co konsumenci uwielbiają produkty z Sierpca oraz jak wygląda ich sprzedaż dowiemy się od detalistów.

Królewski smak

„Wielu klientów lubi takie sery, które są łagodne, dobre w smaku oraz mają ładny zapach – i takie są właśnie sery z Sierpca. Dodatkowym atutem jest występowanie dziur, na które klienci zwracają uwagę” – informuje Bożena Mika. W związku z tym produkt jest bardzo dobrze znany, a zamówienia składane są co drugi dzień. „Większość klientów to osoby młode, poniżej 40 roku życia, mające swoje rodziny. Przeważnie kupują ser do potraw, tostów, zapiekanek. Zdarza się też, że starsze osoby przychodzą po parę plasterków” – dodaje ekspedientka. Ser królewski w sklepie  jest jednym z liderów jeżeli chodzi o sprzedaż. W sytuacji gdy klienci proszą o dobry ser pracownicy sklepu Ósemka z czystym sumieniem polecają właśnie Królewski ser z Sierpca.

Jeśli chodzi o włoską kategorię produktów Sierpca, główną rolę odgrywa tu Capri – ser twarogowy zawierający cenne wartości odżywcze produkowany z pełnowartościowych białek, co nadaje mu miękkość, delikatną konsystencję oraz łagodny smak. Polecany na kanapki, do warzyw oraz do przygotowania bardziej wykwintnych dań, ciast, deserów, zapiekanek, past.

Inne warianty

Edyta Krzyżanowska jest pracownikiem sklepu Społem w Hali Mirowskiej w Warszawie, gdzie ser Królewski bez wątpienia jest numerem 1, klienci go uwielbiają. Jeśli chodzi o kategorię serów włoskich – zyskała ona przychylność klientów już od wprowadzenia jej do asortymentu. „Twaróg Capri przyjął się znakomicie, jest kupowany na bieżąco. Na uwagę zasługują także sery żółte w plastrach, które na półce wyróżniają się niską ceną i opakowaniem typu bag” – informuje pani Edyta.

Ser żółty w plastrach został umieszczony w nowym ciekawszym opakowaniu w kształcie koperty typu otwórz/zamknij. Mleczarnia w Sierpcu jako jedyna w Polsce dysponuje takim nowoczesnym zamknięciem plastrów sera. A klienci po zakupie mogą się cieszyć jeszcze dłuższą świeżością produktu oraz możliwością otwierania go na nowo za każdym razem.

Kolejne opinie ze sklepów utwierdzają tylko w przekonaniu, że producent jest lubiany i ceniony zarówno w gronie detalistów, jak i konsumentów, a jego produkty stanowią podstawę w codziennych zakupach. Warto wiedzieć, które produkty są lepsze i zdrowsze, i z pełną świadomością móc polecać je klientom!

Monika Kociubińska

tagi: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu , ser , sery żółte ,