Wiadomości

Dyplom dla Złotego Ementalera

Wtorek, 18 listopada 2014 Autor: Maja Święcka,
Drugie miejsce w kategorii serów topionych to kolejne wyróżnienie dla 100 g kostki Złotego Ementalera. Tym razem kultowy serek marki SERTOP został doceniony w konkursie Lider Forum, organizowanym przez Wydawcę magazynu Forum Mleczarskie Handel. W eliminacjach wzięło udział 210 produktów, w tym 5 z kategorii serów topionych. - Cieszy nas, że także i tym razem Złoty Ementaler znalazł się w gronie zwycięzców, bo to świadczy o jego niezmiennej popularności - mówi Aneta Będkowska Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem SERTOP sp. z o.o.
Złoty Ementaler jest wyprodukowany na bazie sera ementalskiego i charakteryzuje się łagodnym słodkawo-orzechowym smakiem. Jest nie tylko bogaty w łatwo przyswajalne białka, ale także witaminy i mikroelementy. Tradycja jego wytwarzania sięga lat 70-tych, kiedy powstał Zakład Produkcyjny w Tychach. Serek dystrybuowany jest do większości sieci handlowych w Polsce a także eksportowany m.in. do USA, Kanady, Izraela i krajów UE.

tagi: dyplom , Złoty Ementaler , ser , serek , topiony , Sertop ,