Wiadomości

Zamarynuj dynię!

Czwartek, 16 października 2014 Autor: Maja Święcka,
Śmiało można stwierdzić, że dynia to symbol jesieni - nie tylko ciekawie wygląda, ale też świetnie smakuje. Warto zatem zatrzymać jej walory na dłużej i zamknąć ją wraz z Octem spirytusowym 10% WSP Społem w słoiku, by móc rozkoszować się wybornym smakiem zawsze wtedy, gdy ma się na to ochotę.
Marynowanie dyni jest niezwykle proste. Potrzebnych będzie tylko kilka składników: 1 kg dyni, 3 szklanki wody, 40 dag cukru, ½ szklanki kieleckiego octu, 5 goździków, 1 laska cynamonu. Dynię trzeba obrać z twardej skóry, pokroić na małe kawałki, ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, octu spirytusowego, cukru i przypraw. Następie napełnione i solidnie zakręcone słoiki pasteryzować ok. 15 min.   

Dlaczego do marynowania najlepiej wybrać Ocet Spirytusowy 10% WSP Społem?
 
Kielecka Spółdzielnia od 1932 roku specjalizuje się w produkcji octów. Dzięki przeszło 80-cio letniemu doświadczeniu, tradycyjnej recepturze oraz najwyższej jakości składnikom używanym do produkcji, wyroby te cieszą się uznaniem wielu konsumentów. Ich właściwości naturalnie konserwują sezonowe specjały i pozwalają cieszyć się nimi przez długi czas. Co ważne, kieleckie octy spirytusowe otrzymały prestiżowe odznaczenia tj. godło gwarancyjne „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” oraz Złoty Laur Konsumenta.
 
Cena sugerowana : 1,99 zł/500 ml

tagi: WSP Społem , Społem , ocet , dynia , ocet spirytusowy ,