Galeria Foto/Video - kraj

Uczta Qulinarna – czyli wołowina z Sokołowa

Środa, 15 października 2014 HURT & DETAL Nr 10 (104) / 2014 (Październik)
W dniach 10-11 września br. w Lublinie odbyła się piąta edycja FOOD & DRINK Festival, którego przewodnim tematem była polska wołowina.


Firma Sokołów S.A. zaprezentowała swoją najnowszą linię produktów „Uczta Qulinarna”. Wołowinę tej marki przyrządzał niekwestionowany autorytet i amerykańska sława sceny kulinarnej – John Csukor, a także zwycięzca pierwszej edycji Top Chef, Argentyńczyk – Martin Gimenez Castro. To wciąż niedoceniane w Polsce mięso zostało następnie powierzone najlepszym kucharzom, którzy wykorzystali swoją kreatywność i umiejętności, aby pokazać nowatorskie metody jego przyrządzania. 

Przy stanowiskach warsztatowych stanęli najlepsi kucharze i restauratorzy z Polski. Festiwal zakończył się panelem dyskusyjnym, podczas którego eksperci wymieniali poglądy na temat wołowiny kulinarnej, jej wartości odżywczych, a także poziomu spożycia w Polsce oraz obecności na polskiej scenie kulinarnej.

John Csukor - gdyby nie był kucharzem, zostałby… testerem samochodów europejskich. 
Na szczęście jednak został kucharzem, a firma Sokołów S.A. korzysta z jego doświadczenia i mądrości.

tagi: Sokołów , Uczta Qulinarna , festiwal , wołowina ,