Konkursy Producentów

Qulinarne blogowanie z QAFP II

Środa, 08 października 2014 Autor: Maja Święcka,
„Qulinarne blogowanie z QAFP” wystartowało! 1 października ruszyła druga edycja konkursu dla blogerów kulinarnych. Autor najlepszego przepisu na „Jesienne Smaki QAFP” z wykorzystaniem kulinarnego mięsa wieprzowego lub wędliny wieprzowej ze znakiem QAFP otrzyma nagrodę główną – kartę upominkową na zakup atrakcyjnych akcesoriów kuchennych. Konkurs organizowany jest w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”.
Z czym kojarzy Ci się jesień w kuchni? Aromatyczne, sycące, ciepłe potrawy idealne na chłodne wieczory. Właśnie takich dań szukają organizatorzy konkursu! Przygotuj własną kompozycję zawierającą produkty wieprzowe certyfikowane znakiem QAFP wraz ze zdjęciem przyrządzonej potrawy. Pamiętaj, aby danie było zainspirowane nadchodzącą jesienią i wyglądało w atrakcyjny sposób. Jury oceniać będzie nie tylko dobór składników, ale także sposób prezentacji Twojego dania. Aby zgłosić się do konkursu wyślij link do publikacji na swoim blogu na adres media@dobrywybor.qafp.pl. Zgłoszenia można nadsyłać do 26 października 2014.
 
- Blogerzy to ludzie z pasją, pełni pomysłów i chęci do działania. Lubią wyznaczać trendy, inspirować innych. Dlatego tak świetnie wpisują się w ideę naszej kampanii i konkursu. Chcemy poznać ich oryginalne przepisy  z jesiennym akcentem, zawierające wysokiej jakości mięso i wędliny wieprzowe wytwarzane w systemie QAFP. Ale cenne będą dla nas także ich kompozycje. W końcu kuchnia to miejsce nieograniczonych możliwości. Dlatego w konkursie zwracamy uwagę nie tylko na sam przepis, ale także na kreatywność w przygotowaniu i zaprezentowaniu każdej potrawy. Zwycięski przepis zostanie opublikowany na naszej stronie www.qafp.pl/dobrywybor – mówi Agnieszka Różańska z Unii Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego.
 
Wyniki konkursu „Qulinarne blogowanie” II zostaną ogłoszone 30 października br. Nagrodę główną oraz 2 wyróżnienia przyzna jury konkursowe składające się z przedstawiciela Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, szefa kuchni Hotelu Sheraton - Bristol oraz eksperta- dietetyka.
 
Więcej informacji w regulaminie konkursu dostępnym na stronie internetowej:
www.qafp.pl/dobrywybor/strona,konkursy.html

tagi: Qulinarne blogowanie , QAFP ,