Wiadomości

Wiosenne muffinki

Poniedziałek, 05 maja 2014 Autor: Maja Święcka,
Muffinki z jabłkami prażonymi i płatkami owsianymi to smaczna przekąska, łatwa w przygotowaniu. Idealna na wiosenno-letnie wycieczki!
Naturalne Gotowanie – muffinki z jabłkami prażonymi i płatkami owsianymi
 
Składniki:
•    2 szklanki mąki
•    ¾ szklanki cukru
•    2 łyżeczki proszku do pieczenia
•    1 łyżeczka sody oczyszczonej
•    1 jajko
•    1 szklanka mleka
•    ½ szklanki oleju
•    garść płatków owsianych
•    ½  słoika Jabłek Prażonych Firma Bracia Urbanek
 
Przygotowanie. Olej mieszamy z mlekiem i jajkiem a następnie z cukrem, proszkiem do pieczenia, mąką i sodą oczyszczoną. Całość intensywnie mieszamy. Do każdej foremki wkładamy 1 łyżeczkę jabłek prażonych i zalewamy gotową masą do ¾ wysokości. Posypujemy płatkami i pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni.
 
Więcej przepisów w dziale CZYTELNIA

tagi: muffinki , Urbanek , Firma Bracia Urbanek ,