Pracując nad nowymi przyprawami, szefowie kuchni Knorr skupili się na trzech najbardziej popularnych grillowanych mięsach: kurczaku, karkówce i żeberkach. Skomponowali najwyższej jakości suszone zioła i przyprawy, które będą wnikać głęboko do mięsa podczas procesu grillowania. Efekt? Karkówka pachnąca czosnkiem, cebulą, papryką oraz pieprzem. Aromatyczne żeberka z dodatkiem rozmarynu, oregano i tymianku. Pikantny kurczak doprawiony pieprzem cayenne, papryką, kolendrą oraz czosnkiem i cebulą.
Konsumenci będą zaskoczeni głębią smaku i nietuzinkowym aromatem potraw. Docenią także zaoszczędzony czas, zazwyczaj poświęcany na dobieranie proporcji przypraw. Teraz wszystkie potrzebne składniki znajdą w jednym opakowaniu. Co ważne, każda z nowych przypraw Knorr z linii Grill została przygotowana specjalnie do jednego rodzaju mięsa, dzięki czemu konsumenci unikną przykrego wrażenia, że wszystkie potrawy z grilla smakują tak samo. Znikną też obawy o efekt końcowy – dzięki nowym przyprawom Knorr grillowanie na pewno będzie udane.
40-gramowa torebka wystarczy na przygotowanie 1 kg mięsa. Po przyprawieniu należy je odstawić na 20-30 minut, a następnie umieścić na grillu lub – choćby w przypadku niepogody – upiec w piekarniku.