Nowości

WSP „Społem” z nowością grillową

Wtorek, 15 kwietnia 2014
Okres wiosenno – letni to doskonała okazja do wprowadzenia nowości produktowych, szczególnie z oferty grillowej – mówi Zbigniew Mojecki, Zastępca Prezesa ds. handlowych WSP „Społem”. Jak w tę tendencję wpisuje się kielecka Spółdzielnia i jakie wyroby przygotowała na najbliższy sezon?
 
W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Zdaniem Zbigniewa Mojeckiego oryginalność produktu polega na wykorzystaniu składników sezonowych, które w tym czasie wyróżniają się wyjątkowo intensywnym smakiem. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce. Dzięki wyjątkowemu połączeniu przypraw, specjał polecany jest do kiełbasy, szaszłyków, karkówki i innych rarytasów z rusztu.

Ale smak to nie wszystko!
 
Równie ważna jest funkcjonalność opakowania. Obok powszechnie znanych szklanych słoiczków Musztardy Kieleckiej, na półkach sklepowych pojawią się również butelki plastikowe o gramaturze 545 g. Skąd ta decyzja? – Zgodnie z badaniami, opakowania plastikowe są najchętniej wybierane przez konsumentów w okresie wiosenno – letnim. Klienci sięgają po nie ze względu na wygodę, ale też bezpieczeństwo. W butelkach dostępna będzie nie tylko Musztarda Kielecka grillowa, ale także nasza kluczowa musztarda – delikatesowa stołowa – dodaje Zbigniew Mojecki.

Pojemność: 545 g.
Sugerowana cena detaliczna: ok. 4,99 zł


tagi: WSP „Społem” , grill , Musztarda Kielecka ,