Wiadomości

Trzy pytania do ...

Wtorek, 15 kwietnia 2014 Autor: Maja Święcka,
Trzy pytania do Artura Czekanowskiego, Członka Zarządu Milkiland EU

Co wyróżnia Waszą ofertę na rynku?

Ostrowia to przede wszystkim tradycja. Staramy się, aby produkty proponowane przez nas były dopasowane do gustu konsumentów. Naszą bazową linią pozostaje linia serków do smarowania. Serki te produkowane są w Ostrowi od kilkudziesięciu lat. Staramy się jednak iść z duchem czasu i wprowadzić czasem coś nowego. W naszym portfolio pojawiły się niedawno 2 nowe, niepowtarzalne smaki serków Ostrowia: Tzatziki i Śródziemnomorski. W zakładzie w Ostrowi produkujemy także świetne smakowo i jakościowo sery żółte. Możemy pochwalić się oryginalną recepturą, którą gwarantuje nasz mistrz serowarstwa. Nasze sery: Gouda, Maasdam czy Ostrowski są jedyne w swoim rodzaju. Na szczególną uwagę zasługuje ser Ostrowski, który jest wyjątkowym na Polskim rynku serem robiony odmienną i zarezerwowaną tylko dla niego recepturą.

Skąd pomysł na 2 nowe smaki w serkach?

Przede wszystkim chcieliśmy zrobić coś nowego, a wszystkie interesujące smaki już ktoś robi. Postanowiliśmy zrobić coś czego jeszcze nie robi nikt. Wiele osób lubi kuchnię śródziemnomorską. To właśnie do nich przede wszystkim skierowana jest oferta nowych serków. Są to serki do smarowania pieczywa, ale dzięki unikalnym przyprawom świetnie nadają się także do innych potraw. Jest to nasza propozycja dla lubiących nowe doznania smakowe.

Do kogo adresowana jest Wasza oferta?

Nasza oferta skierowana jest do wszystkich, którzy lubią wysokiej jakości produkty. Produkujemy żółte sery w kilku odmianach oraz serki do smarowania pieczywa. Nasze sery z powodzeniem sprzedawane są do klientów na terenie całego kraju, a także na eksport. Każdy znajdzie coś dla siebie. osiadamy w ofercie szerokie spektrum serów żółtych: zaczynając od popularnej Goudy, przez świetny Maasdam, do wyjątkowego Ostrowskiego, czy Ostrowera. Dzięki coraz szerszej dystrybucji każdy może spróbować i wybrać swój ulubiony gatunek.

tagi: Artur Czekanowski,Milkiland EU , nabiał , wywiad ,