Nowości

Rodzina kabanosów ZM Pekpol powiększa się

Poniedziałek, 12 sierpnia 2013 Autor: Maja Święcka,
Do sklepów trafiły właśnie nowe „Kabanosy ze spiżarni” ZM Pekpol. Produkty wzbogaciły linię premium marki - „Spiżarnia Dębowa”. Pekpol przygotował dla konsumentów trzy smaki do wyboru: klasyczny oraz dwa pikantne: z pieprzem i z chilli. To nie lada gratka dla wielbicieli podsuszanych wędlin. „Kabanosy ze spiżarni” doskonale sprawdzą się jako przekąska w domu i pracy, a podczas letnich wycieczek zaspokoją głód i dodadzą energii. Ponadto nie zawierają fosforanów.

Wytworzone z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, „Kabanosy ze spiżarni” są uniwersalną i sycącą przekąską – 100 g wyrobu powstało ze 185,2 g mięsa. Dodatkowym atutem tej suszonej wędliny jest możliwość przechowywania poza lodówką. Aby się nimi delektować, wystarczy wrzucić je do plecaka i ruszyć na wycieczkę.

„Kabanosy ze spiżarni” powstają z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, poddawane są procesowi wędzenia i suszenia. Dzięki temu uzyskują piękny kolor, smak i zapach. „Kabanosy ze spiżarni” mają formę cieniutkich kiełbasek, przez co są wyjątkowo poręczną przegryzką, która doskonale sprawdzi się w wielu sytuacjach. Na uwagę zasługują kabanosy smakowe z dodatkiem wyrazistych przypraw – chilli i pieprzu, to propozycja dla smakoszy ceniących intensywniejsze walory smakowe – mówi Urszula Nowak główny technolog z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

Zakłady Mięsne Pekpol znane są konsumentom z wysokiej jakości „Kabanosów Dębowych”, „Mini Kabanosów Chorizo” oraz „Mini Kabanosów Klasycznych”, które zdobyły już grono swoich wielbicieli.
„Kabanosy ze spiżarni” dostępne są w trzech smakach:
- klasyczne
- z chilli
- z pieprzem

Waga: 120 g (100 g produktu powstało ze 185,2 g mięsa wieprzowego)
Cena: 5,45-5,99 zł
Fot. ZM Pekpol

tagi: Pekpol, ZM, kabanosy, kabanos, zakłąd mięsny, zakłady mięsne, wędlina,